Turvallisesti tuntureilla – Eksymättä erämaissa

Jatkamme Tunturikerho Kolbman kanssa laadukkaiden esitelmien sarjaa. Ensiksi järjestimme Saamelais- ja Autiotupa illat Tampereen pääkirjasto Metsossa. Nyt vuorossa on tunturiturvallisuuteen keskittyvä asiantuntijavetoinen seminaari Tampereen Sampolan isossa salissa.

juliste-pieni-uusin

Kuvassa tilaisuuden juliste. Myrskykuva on Huippuvuorilta, mutta samankaltaisia olosuhteita on kohdattavissa joka talvi Lapin selkosilla.

 

Seminaarin ajatus lähti viimeisten vuosien uutisotsikoista, missä retkeilijöitä on menehtynyt tai paleltunut tunturialueilla ja erämaissa. Päätimme kohdistaa järjestöjen ja yritysten ajatukset ja intressit turvallisuuteen ja järjestää aiheesta ilmainen seminaari suomen parhaiden asiantuntijoiden ja kouluttajien johdolla.
Kari ”Vaiska” Vainio on suomen pitkäaikaisimpia retkeilyasiantuntijoita, joka on luonut uuden uran Lvjk:n jälkimainingeissa Ankarat Avotunturit koulutusohjelman myötä. Samasta koulutuslinjasta on peräisin myös Jaakko ”Korpijaakko” Heikka, jonka asiantuntemus on vertaansa vailla suomalaisessa retkeilygenressä. Ihmisen toiminta hätätilanteissa on LT Heikki Karisen ominta alaa. Karinen on toiminut useiden arktisille alueille ja vuoristoon suuntautuneiden retkikuntien lääkärinä, sekä muiden toimien ohessa tv:stä tutun Huippujengin retkikuntalääkärinä.

l5ilta

Islanti 2001. Keskellä sisämaata iski kova tuuli. Tai oikeastaan tuuli alkoi täsmällisesti jokaisena iltapäivänä samalla kellonlyömällä. Opimme hyvin pystyttämään telttoja kovassa kelissä.

VAPAA PÄÄSY

Järjestelyissä mukana:
Tunturikerho Kolbma, Tunturilatu ry
Ankarat Avotunturit
Työväenopisto Sampola
Suomen Arktinen Klubi ry
Suomen Latu ry
Partioaitta

Tietoja Reissu Pete

Arktisiin juttuihin hurahtanut ukko on nyttemmin kiinnostunut aiempaa enemmän ympäristöön liittyvistä asioista.
Kategoria(t): Käsivarren erämaa-alue, Kolbma, Retkeily, retkiluistelu, Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s