Jälkikirjoitus 7.4.2016

Enontekiön sanomat tekivät jutun 7.4.2016 edellisen bloggauksen ja parin sähköpostiviestihaastattelun perusteella. Tekstissä on paljon asiaa ja ydin piilee oikeuksien ja velvollisuuksien veteen piirretyn viivan tuntumassa.

enontekion sanomat 7_4_2016

Artikkeli Enontekiön sanomissa 7.4.2016

Opin asian aikanaan Tunturikerho Kolbman tiedotuslehden tekijältä. (Tunnistaakohan kukaan?)  Silloin käytiin kovaa debattia jokamiehenoikeuksista ja olin itsekin aktiivisena miettimässä mitä kaikkea mettässä saakaan tehdä. Silloin hän muistutti minua, että jokamiehenoikeudet sisältävät myös ison joukon velvollisuuksia. Asiaa mietittyäni se on jäänyt lähtemättömästi mieleeni ja tavallaan myös tasoittanut käsitystäni jokamiehenoikeuksista tai oikeuksista yleensä asiassa kuin asiassa.

No. Toivottavasti asiaa etenee sille tasolle, että pääsemme siivoamaan aluetta ja jatkossa asenteet paranevat.  Olen tyytyväinen jos yksikin henkilö parantaa omaa käyttäytymistään tässä asiassa näiden yhteydenottojen vuoksi.

 

Tietoja Reissu Pete

Arktisiin juttuihin hurahtanut ukko on nyttemmin kiinnostunut aiempaa enemmän ympäristöön liittyvistä asioista.
Kategoria(t): Käsivarren erämaa-alue, Kolbma, Retkeily, ympäristökasvatus Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Jälkikirjoitus 7.4.2016

  1. Pekka Mellanen sanoo:

    Poronkusema on vanha matkan pituuden mittayksikkö. Viime syksynä Enontekiöllä vaellellessani totesin, että sen on korvannut tölkinryyppäämä. Se on se matka, jonka mönkkäri- tai kelkkamatkaaja jaksaa tehdä heittämättä tölkin uranvarteen.
    Laitoimme rinkkoihin sadesuojan paikoilleen. Sen sisään oli helppo työntää kaikki tölkit ja muoviroskat polun varresta. Pari muovikassillusta jätimme sitten Kalmakaltion parkkipaikan roskikseen. Muovikassitkin löytyi maastosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s